Boek van Meino Smit ‘Naar een Duurzame Landbouw in 2040’

Van akkerbouwer en onderzoeker Meino Smit uit Eelde-Paterswolde verscheen kortgeleden een boek met de titel ‘Naar een duurzame landbouw in 2040’ over hoe de landbouw er in zijn ogen uit zou moeten zien in dat jaar.

Op 19 april jl. ontvingen we de heer Smit in de Biotoop te Haren. Zo’n 50 aspirant-leden, geïnteresseerden en leden van Herenboeren Assen waren aanwezig.

De heer Smit nam ons in deze lezing mee in zijn promotie onderzoek dat hij in 2018 deed, waarin hij concludeert dat het huidige landbouwsysteem onhoudbaar is en dat het tijd is voor een nieuw systeem dat berust op een kringloop waarin mens en dier, plant en aarde met elkaar in balans zijn. Dat vergt een andere inzet van energie, grondstoffen, land, kapitaal en arbeid. De heer Smit geeft in zijn boek precies aan wat hiervoor nodig is.

Op 8 juni jl. verscheen het boek bij uitgeverij Nearchus. bekijk bovenstaande flyer
Het is voor €34,50 te bestellen via de webwinkel van de uitgeverij en te verkrijgen in/via elke boekwinkel.

Deel dit bericht: