Een nieuwe mijlpaal: 200 intentieverklaringen


Een half jaar na de vorige mijlpaal (150 aspirant-leden) stuurde Paul ons kortgeleden zijn intentieverklaring: nummer 200! Reden voor een welkomstcadeautje en een interview, want we zijn heel benieuwd wat hem aanspreekt in Herenboeren Groningen.

Paul en zijn vriendin Hillie (beiden advocaat) wonen met hun twee kinderen (7 en 8 jaar) in de stad Groningen. Ze hebben een tuin, maar om zelf groentes te verbouwen is voor hen te tijdsintensief.
De grootouders van Paul hadden 10 kinderen en waren met hun groentetuin en kippen zo goed als zelfvoorzienend. Ook zijn ouders hadden een groentetuin, dus aardappels rooien, appels plukken en boontjes doppen is hem niet vreemd.

Paul en Hillie vinden Herenboeren een mooi initiatief. Meepraten over het teeltplan en de wijze van verbouwen spreekt ze erg aan. Ook het lokale karakter vinden ze belangrijk. ‘Hierdoor kunnen we onze kinderen laten zien wat er allemaal bij voedselproductie komt kijken.’ Ze vinden het van belang om gezond, seizoensgebonden en verantwoord geteeld voedsel op tafel te zetten. Ook wil Paul graag (zijn vriendin is vegetarisch) dat dieren een goed leven hebben voordat ze geslacht worden. ‘Bovendien levert dat vlees op van een goede kwaliteit’ voegt hij er aan toe.

Ze kenden het concept van Herenboeren al langere tijd. Ze werden er door hun buren (ook aspirant-lid) op geattendeerd dat er in Groningen nu ook een herenboerderij in oprichting is. Zodoende. Deze week eten ze in herenboeren-stijl: ze kregen als cadeautje een herenboeren-pakket (aangeboden door Herenboerderij Assen) met eieren, winterwortels, spruitjes en prei.

Deel dit bericht: