Een mijlpaal: 150 intentieverklaringen

Op 23 juli jl. meldde Tanja Nutbroek zich, met haar gezin, aan als 150e aspirant-lid van Herenboeren Groningen. Een mooi moment om hen te verrassen met een welkomstcadeautje en eens te vragen naar hun beweegredenen om zich aan te sluiten bij Herenboeren Groningen. Tanja (44 jaar, logopediste in het UMCG) woont met haar partner Cornelis (48 jaar, werkvoorbereider afdeling biogas bij de Suikerunie) en hun 2 kinderen (dochter Maartje van 8 en zoon Koen van 12 jaar) in de wijk Paddepoel. Ze hadden van verschillende kanten gehoord van Herenboeren en ook een documentaire gezien over Herenboeren in Boxtel. Daar werden ze heel blij van. Ze vertellen dat ze zich wel zorgen maken over de niet-biologische manier van voedsel produceren. Daarnaast willen ze graag weten waar hun voedsel vandaan komt en hebben ze het liefst voedsel uit de regio. Waarom zou je appels helemaal uit Nieuw-Zeeland halen? Heel belangrijk vinden ze de mogelijkheid om de kinderen te laten zien dat voedsel niet uit de supermarkt komt en dat komkommers niet recht zijn en in plastic zitten. Ook het kunnen volgen van het hele proces van zaaien, groeien, oogsten en alles wat daarbij komt kijken, lijkt hen heel interessant, zowel voor de kinderen als voor zichzelf. Het idee dat je samen met een groep mensen deel-eigenaar bent van een boerderij in je eigen regio spreekt hen erg aan. Ze zien zichzelf al fietsen met de kinderen om “boodschappen te doen” op hun eigen boerderij. Ook verheugen ze zich op voedsel van goede kwaliteit, dat extra lekker smaakt, en misschien ook onbekend voedsel waarmee ze creatief aan de slag kunnen. Met de inhoud van het cadeautje (een zaaikalender, tuingereedschap en rode-bietjes-servetten) kunnen ze zich alvast voorbereiden op de “eigen boerderij”.

Deel dit bericht: