50 intentieverklaringen

50 intentieverklaringen
Het 50e Groningse huishouden heeft de intentieverklaring getekend! Dit is de familie van der Sluijs. Kees en Karlien gingen op bezoek bij Dennis van der Sluijs en gaven hem een welkomstcadeau. 

Dennis woont met zijn vriendin en twee zoons van 3,5 en 1,5 in de Oosterpoort. Via zijn moeder, die betrokken is bij Herenboeren Assen, hoorde hij van het initiatief. Inmiddels heeft hij in zijn enthousiasme al een aantal vrienden geattendeerd op Herenboeren.
De reden van zijn aanmelding, zo vertelt Dennis, is dat je ziet waar je eten vandaan komt, dat het lokaal is en dat je eventueel mee kan helpen. ‘We doen graag mee aan dit initiatief en dragen zo ons steentje bij aan een bewustere omgang met onze natuur en ons voedsel’.
Dennis ziet zichzelf al naar de boerderij fietsen op vrijdagmiddag op de bakfiets, samen met zijn kinderen, om eieren gaan rapen en het pakket op te halen. ‘Het zou ook mooi zijn om samen met een groep te oogsten of juist te zaaien. Niet de verplichting te hebben om mee te moeten helpen, maar wel mee kúnnen helpen.’
Dennis is er ook van overtuigd dat het heel leerzaam is.  ‘Nu koop je je producten in de winkel, zonder goed te weten wat er eigenlijk bij komt kijken om het tot producten te laten worden.’
Bekijk hier het interview

Dennis ontvangt een pakket met biologische groenten, eieren en fruit. Nu nog van de markt, in de toekomst van onze eigen boerderij. 

Wat betekent deze mijlpaal?
Het is een heuglijk feit dat we inmiddels op een derde zitten van het benodigde aantal potentiële deelnemers om te kunnen starten met de Herenboerderij.

Daarnaast betekent 50 intentieverklaringen dat we van fase 1 in het proces, de zogenoemde oriëntatiefase, naar fase 2 gaan, de concentratiefase. Wil je meer weten over de verschillende fases die ons proces kent? Kijk dan hier. 

Grond
Deze tweede fase houdt onder meer in dat we op zoek gaan naar grond. Tot nu toe hebben zich een aantal opties aangediend rondom de stad. We zijn begonnen om de mogelijkheden hiervan nader te onderzoeken. Daarbij kijken we naar drie hoofdaspecten:

  • de kwaliteit van de grond; is het zowel geschikt voor tuinbouw als voor grasland voor de koeien;
  • de afstand tot de stad. Hoe dichterbij hoe beter, maar de opties liggen allemaal binnen vijf kilometer vanaf de stadsgrens;
  • de grootte van het stuk land. We hebben 20 hectare nodig, maar dat hoeft niet aaneengesloten te zijn. 

Deel dit bericht: